NLDoet

Op 11 maart start om 10:00 de NLDoet dag. We starten direct na de welpen met allerlei klusjes zodat we er weer een jaar opkomsten kunnen draaien. Voor de mensen die de ochtend en middag blijven kunnen we lunch regelen. Op deze pagina kan je meer lezen over de verschillende klussen. Je aanmelden of afmelden gaat via een Excel documentje, welke je hier kan openen, zodat we weten of we meer hulp moeten inbellen.

Voor vragen is het gebouwbeheer team bereikbaar via gebouw@graafbernadotte.nl

Voorbereidingen voor de vloer restauratie (2 personen)
Onze vloer heeft afgelopen jaren veel spelende kinderen gezien, en maar weinig onderhoud. We gaan groots uitpakken en er een hele nieuwe laklaag op aanbrengen. Maar dat is niet een klus voor NLDoet, dit gaan we de hele maand maart met een paar mensen doen. Wat we wel gaan doen is het speellokaal gereed maken voor de rest van het werk: Spullen verplaatsen en opruimen, vegen, stofzuigen, stof van het plafond weghalen, etc. Alles zodat er zo netjes mogelijk gewerkt kan worden.

Wist je dat er een bijzonder mooie vloer onder de restanten van de lak zit?

Ventilatiegaten boren (1 persoon)
We hebben nieuwe HPL platen rondom het clubhuis zitten om deze te beschermen tegen opspattend water/zand. Maar HPL ventileert niet goed, en dat kan schimmel onder de vloer veroorzaken. Daarom gaan we even wat gaten boren zodat het beter kan doortochten. Hierbij is een boor met stekker heel praktisch, de accuboortjes redden dit niet.

Banken verstevigen (2 personen)
We hebben een paar jaar geleden bankjes gekocht, maar ze zijn toch niet stevig genoeg. We gaan de metalen haken vervangen voor stevige balken, dus dit is even (on)nauwkeurig houtbewerken. Als er tijd over is kunnen we ze al schuren en in de primer zetten, zodat ze er uit zien als nieuw.

Dassen naaien (2 personen)

Voor onze nieuwe leden maken we zelf onze dassen. Dit is een lekker handwerkje, of als u een naaimachine mee neemt even lekker freubelen.

Buitenwand schilderen (4 personen)
We gaan de kopse zijde aan de magazijn kant een verfje geven. Als we iedere NLDoet een stukje doen zijn we over 6 jaar rond! We gaan eerst wat demonteren, schoonmaken, dan schuren, dan ontvetten en verven. Neem hiervoor wat oude kleding mee, en een vlakke schuurmachine kan geen kwaad. (We hebben er 1, en het is ook veel handwerk vanwege het rabat)

Hoeveel kleuren bruin heeft deze muur?

Grintput graven (3-8 personen)
Nu ons clubhuis langer is, is ook het dak langer, en dus de goot langer. We merken dat de waterafvoer er het maar lastig mee heeft. Daarom gaan we de waterafvoer verbeteren door de grintputten die het water afvoeren de grond in groter te maken. Een spade of bats (lees je huis-tuin-keuken schep) is handig om mee te nemen.

Upgraden gaas in de goten (BONUS: 2 personen)
Op dit moment hebben we kippengaas over onze goten liggen om blad op te vangen, wat ons flink wat werk bespaard met het legen van de goten. Maar als we het eenmaal doen is het weghalen en terugplaatsen van dit gaas een flink karwei. Daarom gaan we er kortere modulaire delen van maken waar we makkelijk mee kunnen werken.

Dakpanelen loshalen, het dak inspecteren en dakpanelen terug plaatsen (Zomer project, 20 man)
De dakpanelen houden ons clubhuis droog, maar ze verdienen wel wat liefde en aandacht. Vooral aan de zonzijde bladdert de coating er van af, en de rubbertjes rond de schroeven zijn langzaamaan aan het vergaan. Voordat we daadwerkelijk een lek dak hebben gaan we dus zelf het dak herbedekken.

Wist je dat het dak zo is opgebouwd?