NLDoet

Op 16 maart 2024 start om 10:00 de NLDoet dag. We starten direct na de welpen met allerlei klusjes zodat we er weer een jaar opkomsten kunnen draaien. Voor de mensen die de ochtend en middag blijven kunnen we lunch regelen. Op deze pagina kan je meer lezen over de verschillende klussen. Je kan je aanmelden of afmelden via de mail, of direct via een Excel documentje, welke je hier kan openen, zodat we weten of we meer hulp moeten inbellen.

Voor vragen is het gebouwbeheer team bereikbaar via gebouw@graafbernadotte.nl

Dakpanelen loshalen, het dak inspecteren en dakpanelen terug plaatsen (onvoldoende aanmeldingen)
Ons dak houdt ons komend jaar wel droog, maar zeker weten we het niet. Daarnaast is het misschien iemand opgevallen dat de coating steeds verder verdwijnt. Wat we zeker weten is dat het rubber onder de schroeven is uitgedroogd en op sommige plekken al heeft gelekt. Daarom gaan we alle platen loshalen, schoonmaken en terugschroeven met nieuwe schroeven. De platen zonder coating komen aan de achterkant, dan zie je ze ten minste niet.

Mocht je gereedschap hebben om de schroeven los te halen (M13), een steiger kunnen regelen, of een hogedrukreiniger beschikbaar hebben maak je ons daar ontzettend blij mee!

Vorig jaar hebben we het rechter paneel al omgewisseld. Ziet er goed uit toch?
Wist je dat het dak zo is opgebouwd?

Nieuwe nestlinten naaien (2 personen)
De welpen hebben nesten en gebruiken lintjes om de kinderen duidelijk in te delen. Deze zijn aan vervanging toe. Een naaimachine is praktisch!

Even flink schoonmaken
Met het wekelijkse corvee gebeurt het belangrijkste schoonmaken, maar er wordt wel eens wat overgeslagen. Denk aan de bovenkant van de combimagnetron, even vegen achter de koelkast, vette vingers op de ruiten. Allesreiniger en handschoenen hebben we, maar een stoffer voor achter de verwarming nog niet.

Houthok herstel (2 personen)
We hebben achter het clubhuis een houthok staan, maar het dak is aan het doorzakken. We hebben mooie golfplaten waarmee we het kunnen vervangen. Dus wat klein zaag- en timmerwerk.

Buitenwand schilderen (onvoldoende aanmeldingen)
We gaan de kopse zijde aan de magazijn kant een verfje geven. Als we iedere NLDoet een stukje doen zijn we over 6 jaar rond! We gaan eerst wat demonteren, schoonmaken, dan schuren, dan ontvetten en verven. Neem hiervoor wat oude kleding mee, en een vlakke schuurmachine kan geen kwaad. (We hebben er 1, en het is ook veel handwerk vanwege het rabat)

Groene kozijnen herstellen en schilderen (2 personen)
We gaan de groene kozijnen nalopen, opschuren en schilderen in groen. De verf beschermt daar het hout niet meer, en dat vormt problemen.

Hoeveel kleuren bruin heeft deze muur?

Scoutskisten maken (2 personen)
Er wordt hard gewerkt aan nieuwe scoutskisten, en we proberen het ontwerp en materiaal klaar te hebben voor NLDoet. Als dat lukt kunnen we ze in elkaar zetten!