Explorers

Elke vrijdagavond komt er van 19.30 tot 22.00  in het clubhuis een gezellige groep bij elkaar. De explo’s, zijn de leden van 15-18 jaar. Zij maken hun eigen programma en voeren dit, met waar nodig met behulp van de begeleiding, geheel zelfstandig uit.

– Regel het maar! –

Dat is het motto bij de explorers. Op drie momenten in het jaar maken we het programma voor de komende weken. Uitdaging staat hierbij centraal. We zoeken leuke en spannende activiteiten die uiteenlopen van het bouwen van een hangbrug tot het naspelen van jachtseizoen of zelfs het bakken van heerlijke Nutellabaksels. Onze tweeman sterke begeleiding, Martijn en Anna, begeleidt ons bij de uitvoering van het programma, maar ze doen stiekem het liefst graag met ons mee tijdens de opkomst. Niets is onmogelijk, al komen we met de meest vreemde plannen, kunnen we het regelen? Dan mogen we het uitvoeren!

Met dit motto in ons achterhoofd beleven we elke vrijdagavond weer een leuke opkomst. Tevens hebben we zo nu en dan ook speciale opkomsten. Zo doen we elk jaar mee aan de Winterhike, georganiseerd door Scouting Regio Haarlem en doen we mee aan de landelijke iScout, een online spel met hele toffe opdrachten.

Maar alleen opkomsten, daar blijft het niet bij. Ieder jaar gaan we mee op het gezamenlijke Hemelvaartkamp op het Naaldenveld hier in Bentveld. Een ontzettend gezellig kamp! Ook gaan we ieder jaar met de afdeling op zomerkamp. Dit vergt een hoop organisatie en daar zijn we dan ook een groot deel van het jaar mee bezig. Het begint met een locatie. Waar willen we heen? Het liefst gaan we naar het buitenland. Zo zijn we de afgelopen jaren naar Luxemburg, Tsjechië en Duitsland geweest. Het tiendaagse kamp plannen we zelf helemaal in. Met zijn allen brainstormen we over activiteiten in de buurt van het kampterrein en uiteindelijk zoekt elke Explo een dagdeel uit. Zo ontstaat een gevarieerd programma dat voor iedereen leuk is.

Eens in de vier jaar blijven we dichter bij huis, maar gaan we op internationaal gebied verder! Veel van ons zijn dan actief bij de Haarlem Jamborette, een internationaal scoutingkamp in Spaarnwoude waar wij te vinden zijn als medewerker bij Team Hikes of een ander programma team. Ook zijn er meestal een aantal explorers die een nog grotere internationale uitdaging aangaan door deel te nemen aan de World Jamboree. Dit internationale kamp wordt elke keer in een ander land gehouden. Er zijn dan meer dan 60.000 scouts bijeen.

Enthousiast geworden?! Gezellig! Stuur een mailtje naar explorers@graafbernadotte.nl

Dan zien we je graag op een vrijdagavond rond 19.30!