Roverscouts

Zodra de explorers de leeftijd van 18 jaar bereiken, houdt voor hen de begeleide periode als jeugdlid op. Dat is soms maar goed ook! Na alle speltakken te hebben doorlopen, zijn de oud-explo’s klaar voor een nog grotere uitdaging. Hun zelfstandigheid en verantwoordelijkheid wordt naar een hoger niveau getild en op de proef gesteld. Deze grotere uitdaging noemt zichzelf de Roverscouts. Hier zitten alle jongens en meiden tussen de 18 en 23 jaar. De roverscouts overbrugt de periode tussen de explo’s en de stam, roverscouts zijn namelijk ook actief lid bij de stam. Zo draaien wij twee keer per maand opkomst, een maal met de stam en eenmaal met onze eigen speltak.

Het programma en de tijden van de opkomsten bedenken we samen. We komen eens in de twee weken samen op het clubhuis om daar een gezellig programma te draaien, maar we hebben ook externe activiteiten. Een voorbeeld hiervan is de Midwintersurvival, tijdens de laatste dagen van december. Maar vaak zijn we op het clubhuis te vinden, dan houden we ons bezig met activiteiten zoals het bouwen van een gaaf piobouwwerk, het stoken van een heerlijk kampvuur of gaan we creatief aan de slag met glow-in-the-dark verf. Niets is gek genoeg om in ons programma te passen!

We zijn de eerste speltak die draait zonder (bege)leiding. Om onze zaken zo goed mogelijk te laten verlopen hebben we binnen de roverscouts, net als bij de explorers, een bestuur. Dit klinkt misschien heel statig, maar het zorgt voor structuur binnen de groep en het geeft ons meer verantwoordelijkheid. We hebben een voorzitter, secretaris en een penningmeester. Mochten we toch met vragen zitten, dan kunnen we altijd terecht bij onze adviseur, Paul een mede-stamlid.

Net als alle andere speltakken gaan wij ieder jaar twee keer op kamp. Het eerste kamp is het groepskamp tijdens Hemelvaart. Het tweede kamp is ons eigen zomerkamp. Dit kamp plannen we helemaal zelf, tijdens de brainstormavond komen altijd de wildste plannen op tafel! Tevens zijn wij tijdens de Haarlem Jamborette, een internationaal scoutingkamp in Spaarnwoude, actief als medewerker.

We zijn een ontzettend gezellige groep vrienden die naast de stam een extra uitdaging zoekt. Lijkt dit jou ook leuk? Je bent welkom om gezellig een opkomst mee te draaien!

Stuur een mailtje naar roverscouts@graafbernadotte.nl!Fotomswroverscouts