Scouts

De scouts zijn zoveel mogelijk buiten te vinden. Elke zaterdagmiddag komen zij tussen 14.30 en 17.00 bij elkaar voor een actieve, uitdagende opkomst. Naast sport, spel en gezelligheid bestaat het programma van de scouts uit veel “typische scoutingactiviteiten” als vuur stoken, pionieren, kamperen of hiken (een tocht lopen).

Deze “typische scoutingactiviteiten” noemen wij scoutingtechnieken. Dit soort technieken komt elk jaar goed van pas als de scouts op kamp gaan. Ook wordt er aandacht aan veiligheid besteed. Zo hebben we elk seizoen wel een EHBO opkomst en leren de scouts hoe ze veilig om moeten gaan met bijl, zaag en zakmes.

Patrouilles

De scouts zijn opgedeeld in patrouilles, waarvan er momenteel vijf zijn. Elke patrouille heeft een patrouille leider (PL) en een assistent patrouille leider (APL). Dit zijn vaak de meest ervaren scouts, zij zorgen ervoor dat de samenwerking en de sfeer goed is binnen de patrouille. In deze kleine groepjes worden ze steeds zelfstandiger. De jongste scouts leren van de oudere scouts. En de leiding houdt op afstand een oogje in het zeil. Hiermee worden de eerste stappen gezet op weg naar verantwoordelijkheid en zelfstandigheid, maar krijgen de scouts ook de kans om er lekker zelf op uit te trekken.

Gezelligheid

De opkomsten en kampen bestaan niet alleen uit stoere, uitdagende activiteiten, maar is er ook voldoende ruimte voor gezelligheid. Zo is er altijd wel een momentje waarin de scouts even “vrij” worden gelaten. Zo kunnen ze binnen hun patrouille of zelf gekozen groepje even kletsen over de dingen die zij de afgelopen week hebben meegemaakt, tactieken bespreken voor de nieuwste game of roddelen over de leiding. Niet onbelangrijk want scouting draait toch voornamelijk om samen leuke dingen doen.

Op kamp!

Elk jaar gaan de scouts minimaal twee keer op kamp. Het zomerkamp vindt altijd plaats tijdens de eerste week van de schoolvakantie en is voor velen een van de hoogtepunten van het seizoen. In deze week gaan de scouts kamperen op een scouting labelterrein ergens in Nederland. Tijdens het kamp slapen de scouts in een tent en koken ze in een zelf gebouwde keuken.

Met hemelvaart wordt een gezamenlijk kamp georganiseerd, dan gaan de scouts samen met de welpen en de explorers 3 dagen kamperen.

Ben jij tussen de 11 en 15 jaar en ben jij wel in voor een uitdaging? Kom gerust een keer kijken!

Om zeker te weten dat we er zijn en voor andere vragen kun je mailen naar Amy via scouts@graafbernadotte.nl.