Welpen

Elke zaterdagochtend staat er een groep jonge welpen te popelen om te komen spelen in de jungle. Terwijl de welpenleiding nog gauw hun laatste slok koffie of thee opdrinken, rennen en springen de welpen rond bij het clubhuis. Als het dan eindelijk 10:00 uur is, roept de leiding dat ze zich mogen gaan verstoppen. Snel worden de laatste uniformen in de broeken gestopt en rennen de jongens en meisjes weg naar een goede verstopplek. Als alle welpen uit zicht zijn, roept Raksha zo hard als zij kan: Yalahiii! Onder luid ge-hiiiiiii komen de welpen aanrennen. De opkomst kan beginnen!

Opkomsten

Tijdens de opkomst spelen de welpen in de jungle van Rudyard Kipling. Zijn verhaal gaat over het mensenkind Mowgli dat wordt opgenomen in het wolvengezin van Raksha en vader wolf. De jonge wolfjes noemen we welpen en heel veel jonge wolfjes noemen we een horde. Dit allemaal gebeurt onder leiding van de jungledieren, uitgebeeld door de welpenleiding.

Samen met de horde beleven zij elke zaterdag een leuke opkomst, met spellen in het junglethema. Maar naast het spelen van spelletjes worden er ook serieuze dingen gedaan. Zo kunnen welpen hun kookkunsten, wijsheden of speurneus laten zien tijdens insigne opkomsten. Als de welpen hier hun best voor doen en bewijs leveren dat ze een insigne behaald hebben, krijgen ze deze in de vorm van een badge die ze op hun uniform kunnen naaien.

Op kamp!

Maar het blijft niet alleen bij opkomsten. Twee keer per jaar gaan wij op kamp. Het eerste kamp is het Hemelvaartkamp. Dit kamp is een gezamenlijk kamp met de andere speltakken van de groep. We kamperen dan twee nachtjes op het scoutinglabelterrein het Naaldenveld in Bentveld. In de eerste week van de zomervakantie gaan we met alleen de horde op zomerkamp. We logeren dan zeven nachtjes in een clubhuis van een andere scoutinggroep. Tijdens zomerkamp komen we vaak terecht in maffe conflicten, spannende veldslagen of ouderwetse theefeestjes. Ieder jaar worden de welpen gevraagd hun dienst te bewijzen door iemand te helpen die hun hulp hard nodig heeft. Zo hebben wij samen al vele prinsessen gered, ninja’s verslagen, mysteries opgelost en piratenschatten opgegraven!

De welpen komen samen om te spelen in de jungle waar ze vriendelijk zijn, volhouden en goed voor de natuur zorgen. Samen met de leiding maken zij er elke zaterdag weer een top opkomst van!

We draaien elke zaterdagochtend van 10:00-12:00 uur. Wil je graag een keertje komen kijken bij ons in de jungle? Mail dan naar welpen@graafbernadotte.nl